Daimtårta

Daimtårta
Foto: Ulf Huett

Daimtårta

Av: Anna Lind Lewin

11 ingredienser

Den här daimtårtan är ett vinnarrecept från Pixy, 7 år, familjen Öhgren i Bromma. Receptet kommer från boken Barnens bästa fest.

Man kan göra bottnen i förväg och lägga ihop tårtan vid senare tillfälle.

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl hasselnötter, malda
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • smör, till formen
  • ströbröd, till formen
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk O'boypulver
  • 2 Daim (dubbelförpackning)
  • ev hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda ner hasselnötterna (som malts i mandelkvarn eller matberedare).
  4. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och vänd ned i nötsmeten.
  5. Häll upp i en smord och bröad form.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
  7. Vispa grädden med Oboy-pulver och vänd ner daim som hackats i små bitar.
  8. Spara lite hack att dekorera med.
  9. Låt hasselnötsbottnen svalna och bre daimgrädden över.
  10. Sikta kakao över tårtan, dekorera gärna med hallon och lite daimhack.