Sätt ugnen på 175 grader. Pensla två formar på 20 cm med olja.
Rör ihop de torra ingredienserna. Kör smör och socker i maskinen på hög hastighet tills det är vitt och fluffigt.
Tillsätt äggen ett i taget. Skrapa bunkens kanter då och då. Blanda ner vanilj i läsken. Häll mjölblandningen i smörsmeten varvat med läskblandningen. Tills allt är blandat, skrapa bunkens kanter ibland.
Häll smeten i formarna, hälften i varje. Baka av tills de är torra i mitten.
Marängsmörkräm
Vispa äggvita och socker över vattenbad tills sockret har lösts upp. Vispa hela tiden i ca fem minuter tills den känns len mellan fingrarna.
Häll över i maskinen och vispa på medelhastighet tills den svalnat. Lägg i bitar med smöret lite i taget. Låt det gå in ordentligt på medelhastighet. Vispa sedan på hög hastighet tills krämen har fått en jämn och fin konsistens.
Blanda i kakaon så att den blir brun och smakar choklad. Smaka av med salt och vaniljextrakt.
Vaniljmousse
Lägg gelatinet i kallt vatten.
Snitta vaniljstången och ta ut fröna, blanda med grädde och vispa hårt.
I en annan bunke, vispa ägg och socker pösigt. Värm lite av grädden och smält ner gelatinet. Vispa sedan ihop det med äggsmeten. Vänd sist ner den vispade grädden i äggsmeten.
Montering
När bottnarna är kalla och moussen blivit fast i konsistensen kan du börja montera tårtan.
Blanda vispad grädde och jordgubbsylt. Varva lager med mousse och syltgrädde. I syltlagret lägger du bitar av jordgubbar.
Skär och forma tårtan som ett berg lite oregelbundet. Stryk upp hela berget med chokladsmörkräm. Låt den vara platt längst upp.
Klä en cakeboard med regnbågsfärgad marsipan och ställ på tårtan. Modellera en enhörning. Sätt den på toppen och tillverka ett kräks ur munnen på den av smaksatt marsipan. Låt det följa tårtan ned på brickan. Stick ut små rundlar av gul marsipan och gör emojisansikten på dem. Tillverka palmer av floristtråd och marsipan.