Stefan Ekengrens bästa recept på saftig och smakrik burgare med grillad fläskkarré och chilikryddad, krämig rödkålssallad. Kanske blir det en ny favoritburgare?
Börja med rödkålssalladen. Strimla rödkålen fint och lägg i en bunke. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Häll det kokande vattnet över kålen och låt dra i ca 10 minuter.
Häll av vattnet och spola hastigt med kallt vatten över den varma kålen. Låt rinna av väl och pressa ut vätskan ur kålen, använd gärna en handduk. Låt kålen svalna helt.
Blanda majonnäs och sambal oelek. Blanda chilimajonnäsen med kålen. Smaka av med salt och peppar.
Skala och skiva löken fint. Bryn smöret i stekpanna och låt det svalna något. Lägg sedan i löken och koka den mjuk utan att den tar färg i smöret. Ställ åt sidan.
Salta och peppra karréskivorna. Grilla dem hårt på bägge sidor. Lyft upp skivorna direkt på skärbräda.
Skär köttet i tunna skivor medan de fortfarande är varma. Lägg i en skål och häll på den smörkokta löken och barbecuesåsen. Rör om. Smaka av med salt och peppar.
Fördela köttet på hamburgerbrödens underdel. Toppa med rödkålssallad och tryck till med hamburgerbrödens överdel.