Beamajo - Mattias Larssons recept

koket.se
Beamajo
Foto: Jakob Fridholm
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Beamajo - Mattias Larssons recept

11 ingredienser

20 m

Klassisk bearnaisesås görs på smör, här används i stället olja. Resultatet blir då en fantastiskt god majonnäs men med bearnaisens syrlighet och dragonsmak.

Recept från boken Fredagskockens bästa grilltillbehör av Mattias Larsson

Se Mattias Larsson laga receptet

logo

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 0,5 msk dijonsenap
  • salt
  • 3 dl neutral matolja
  • 2 msk dragon, finhackad
  • 1 msk persilja, finhackad

Reduktion

  • 1 schalottenlök
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk vatten
  • persiljestjälk
  • dragonstjälkar

Gör så här

  1. Börja med reduktionen: Skala och finhacka schalottenlöken och lägg den i en kastrull tillsammans med vinäger och vatten. Lägg också i stjälkar från dragon och persilja. Koka ner vätskan tills ca 2 msk återstår.
  2. Sila reduktionen och låt den svalna.
  3. Lägg reduktionen tillsammans med äggulor, dijonsenap och en rejäl nypa salt i en mixer. Starta mixern och tillsätt oljan droppvis. Mixa till en fin majonnäs. Smaka av om det behövs mer salt och blanda sedan ner örterna.