2 citroner (beräkna att du ska få ut cirka 0.25 dl saft)
5 vitpepparkorn
0,5 dl vatten
3 ägg
1 msk persilja, finhackade blad (slätbladig)
1 msk persiljestjälk
Gör så här
Dela citronerna i halvor och grilla snittytorna cirka 3-4 minuter.
Smält smöret på låg värme.
Finhacka schalottenlök, samt stjälkarna på persiljan. Lägg dessa i en kastrull med pressad grillad citron, dragon, vitpepparkorn och vatten. Koka ner till cirka halva vätskan kvar.
Sila resterande vätska ner i en kastrull som är i ett vattenbad. Spara hacket.
Rör ner äggulorna i kastrullen och vispa till det tjocknar och blir krämigt.
Ta bort kastrullen från vattenbadet. Ställ ner den på en fuktig disktrasa är ett tips, för nu ska du ha ett stabilt grepp för att kunna vispa.
Häll ner smöret i en långsam stråle, först droppandes, sen en kontrollerad stråle. Vispa hela tiden.
Smaka av såsen. Vill du ha mer smak kan du ha i lite av hacket som du tidigare kokade ner, pressa i lite mer citron, salta lite, och även toppa upp med lite dragon. Avsluta med persilja.