Frasiga våfflor gräddade i belgiskt våffeljärn. Bjud gärna på brunchen och duka fram tillbehör som frukt och bär, glass, grädde och choklad- och kolasås.
Ingredienser
300 g mjölk [3 dl]
210 g vetemjöl [3,5 dl]
180 g smör
10 g bakpulver [2 tsk]
1 vaniljstång
2 ägg
70 g strösocker [3/4 dl]
Gör så här
Smält smöret. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa gulorna med sockret.
Blanda mjöl och bakpulver, Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg de urskrapade fröna i mjölblandningen.
Vispa ned mjölken i mjölblandningen. Vänd därefter ned äggulevispet och smält smör. Vänd sist ner de vispade äggvitorna.
Grädda våfflor av smeten i ett belgiskt våffeljärn, ca 4-6 minuter beroende på hur snabbt järnet är, tills de är gyllenbruna.
Lägg dem på galler efter gräddningen, det gör att de håller sig frasiga.