Belugasallad med grönkål och granatäpple

koket.se
Belugasallad med grönkål och granatäpple
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Belugasallad med grönkål och granatäpple

15 ingredienser

40 min

En matig vintersallad med belugalinser, krispig grönkål, avokado och parmesan i en fräsch dressing med sesam och lime.

logo
Catarina König KM2023

Se Catarina König laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 300 g belugalinser
  • 200 g romanticatomater
  • 4 stjälkar grönkål
  • 100 g spetskål
  • 0,5 granatäpple
  • 60 g babyspenat
  • 2 avokador

Dressing

  • 0,5 dl rapsolja
  • 1,5 tsk sesamolja
  • 0,5-1 msk rödvinsvinäger
  • 1 limefrukt, pressad saft
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Topping

  • rostade sesamfrön, gärna svarta och vita
  • 25 g parmesanost, hyvlad

Gör så här

  1. Koka belugalinserna mjuka enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär tomaterna i klyftor. Skär loss bladen från stammen på grönkålen. Strimla grönkålsbladen och spetskålen fint. Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna.
  3. Lägg upp spetskål, babyspenat, grönkål, belugalinser och tomater på ett serveringsfat.
  4. Blanda samman dressingen och ringla över salladen, blanda om.
  5. Dela, kärna ur och skär avokadon i tärningar eller skivor.
  6. Toppa salladen med avokado, granatäpplekärnor och rostade sesamfrön. Avsluta med att hyvla över parmesan.