Stekt sik med färska kantareller

Bengt Sjöström

Stekt sik med färska kantareller

7 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 4 portionsfiléer fjällad sik
  • 1 förp smetana (eller crème fraiche)
  • 0,5 dl kapris
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • kantareller
  • smör, skirat

Gör så här

  1. Beredning:
  2. Putsa och bena ur sikfilén. Filén läggs i en varm stekpanna med skirat smör. Skinnsidan lägges ned först.
  3. Låt siken steka på ganska hög värme tills skinnet är gyllene och knaprigt. Salta och peppra. Vänd och stek färdigt på andra sidan. Salta och peppra.
  4. Under tiden siken steks, steker man kantarellerna i lite smör. När dessa är gyllene saltas och peppras även kantarellerna.
  5. Lägg upp siken på en tallrik och lägg även på kantarellerna. I kantarellpannan smältes smetanan ner. Fortsätt med kaprisen, den finhackade persiljan samt den rivna pepparroten. Smaka av med salt och peppar.
  6. Serveras med färsk nykokt potatis.