Röding med mandelpotatis och dillbrynt smör

Röding med mandelpotatis och dillbrynt smör
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Bengt Sjöström
Bengt Sjöström

Röding med mandelpotatis och dillbrynt smör

7 ingredienser

25 min

Ett stycke Norrland på tallriken.

Ingredienser

portioner
  • 4 portionsfiléer röding
  • 1 tsk salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 700 g mandelpotatis
  • 1 knippe dill
  • 50 g smör (eller margarin)
  • sockerärtor, till servering

Gör så här

  1. Borsta och koka potatisen försiktigt i lättsaltat vatten.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsplåt och lägg fiskfiléerna med skinnsidan uppåt. Salta och peppra. Sätt in dem i varm ugnen och baka cirka 10 minuter eller tills de är färdiga.
  3. Finhacka dillen. Hetta upp en stekpanna och bryn smöret. Lägg i dillen.
  4. Servera rödingen med det dillbrynta smöret, mandelpotatisen och sockerärterna.