8 mindre dubbelfiléer eller 4 st portionsfiléer av vitling
1 förp ansjovisfilé [55 g]
1 dl vetemjöl
salt
peppar
Sås:
2 msk smör (eller margarin)
1 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 knippe dill
1 dl crème fraîche
salt
peppar
Gör så här
Skala och skiva löken och bryn den i lite av matfettet. Fördela löken på köttsidan av fyra vittlingfiléer. Lägg därefter på ansjovis och sedan den andra filén. Om portionsfiléer används, läggs löken och anjovisen på halva filén och den andra halvan viks över. Vänd filéerna i vetemjöl. Precis innan servering steks filéerna i matfettet tills de är gyllenbruna. Salta och peppra.
Sås: Smält matfettet och rör i mjölet. Häll i mjölken under omrörning. Låt sjuda i ca 10 min. Häll såsen i en mixer eller matberedare. Lägg i dillkvistarna utan stjälkar och crème fraichen. Mixa ca 2 min. Smaka av med salt och peppar.