Skala och finhacka löken. Blanda lök, ris och mjöl. Forma till små, runda bollar. Hetta upp oljan i en gryta till 170-180°C. Kontrollera med hushållstermometer eller med en bit vitt bröd som ska bli gyllenbrunt på 1 min. Fritera risbollarna tills de fått gyllenbrun färg. Låt rinna av på hushållspapper. Krydda med salt.
Currysås: Skala och skiva löken. Skölj, kärna ur och skiva äpplet. Fräs lök och äpple i oljan i en kastrull. Skala och skiva bananen. Tillsätt bananskivorna och strö över curry. Låt fräsa ytterligare någon minut. Smula i buljongtärningarna, strö över socker och häll över vattnet. Låt koka några minuter. Mixa såsen i mixer eller matberedare. Red ev med ljus maizenaredning om såsen är tunn.
Stek kycklingfiléerna i matfettet på båda sidor, ca 10 min, tills de är helt genomstekta. Krydda med salt och peppar. Servera med currysås och friterat ris.