Grillad marulk med fänkål och sommarlök
Grillad marulk med fänkål och sommarlök
Ingredienser
- 4 marulkfiléer (à 150 g)
- 1 fänkål
- 2 bakpotatisar
- 4 färsk rödlök
- 4 gula lökar
- 4 kvistar citrontimjan
- olivolja
Gör så här
- Skiva bakpotatisarna. Pensla med olivolja och lägg dem på grillen. Sätt på locket.
- Dela på fänkål och lök. Pensla fänkålen och lök med olja och lägg på grillen.
- Sätt på locket igen. Vänd på och pensla grönsakerna med olja efter någon min.
- Lägg fisken på bakpotatisskivorna, fänkål och lök på fisken och sätt en citrontimjankvist i varje fiskbit.
- Låt detta baka under lock i ca 10–15 min. På detta sätt undviker du att fisken fastnar på grillgallret.
- Serveras med lite rumsvarmt smör som smaksatts med citronsaft, salt och peppar.