Grillad marulk med fänkål och sommarlök

Bengt Sjöström

Grillad marulk med fänkål och sommarlök

7 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 4 marulkfiléer (à 150 g)
  • 1 fänkål
  • 2 bakpotatisar
  • 4 färsk rödlök
  • 4 gula lökar
  • 4 kvistar citrontimjan
  • olivolja

Gör så här

  1. Skiva bakpotatisarna. Pensla med olivolja och lägg dem på grillen. Sätt på locket.
  2. Dela på fänkål och lök. Pensla fänkålen och lök med olja och lägg på grillen.
  3. Sätt på locket igen. Vänd på och pensla grönsakerna med olja efter någon min.
  4. Lägg fisken på bakpotatisskivorna, fänkål och lök på fisken och sätt en citrontimjankvist i varje fiskbit.
  5. Låt detta baka under lock i ca 10–15 min. På detta sätt undviker du att fisken fastnar på grillgallret.
  6. Serveras med lite rumsvarmt smör som smaksatts med citronsaft, salt och peppar.