Lammfärsjärpar med fetaost, tomat och ugnsbakad aubergine

Lammfärsjärpar med fetaost, tomat och ugnsbakad aubergine
Foto: TV4
Bengt Sjöström
Bengt Sjöström

Lammfärsjärpar med fetaost, tomat och ugnsbakad aubergine

15 ingredienser

40 min

Lammfärsjärpar och en örtspäckad aubergine serveras med fetaost, ruccola och tomater.

Ingredienser

portioner
  • 600 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 1 msk brunt farinsocker
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl vatten
  • 2 ägg
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 100 g fetaost
  • 1 förp körsbärstomater
  • 1 förp rucolasallad
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 aubergines
  • 2 timjanskvistar
  • 1 rosmarinskvist

Gör så här

  1. Dela auberginen, skär ett rutmönster i ”köttet” på auberginen.
  2. Droppa olivolja över den, strö över örterna, och hälften av vitlöken.
  3. Salta och peppra.
  4. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.
  5. Stek löken gyllene, lägg i sockret i pannan.
  6. Blanda vatten och ströbröd i en skål.
  7. Färsen och den stekta löken skall blandas med ägg i en bunke.
  8. Salta och peppra samt tillsätt det svällda ströbrödet.
  9. Blanda och forma till järpar.
  10. Lägg dem i en ugnsfast form.
  11. Baka av i ugn i 200 grader i ca 15 minuter.
  12. Smula över fetaosten över de varma järparna när de är klara.
  13. Lägg delade coctailtomater och ruccolasallad över innan servering.
  14. Servera järparna med den ugnsrotade auberginen.
  15. Smaklig måltid!