Friterade churros är galet gott. Servera gärna med smält choklad eller dulce de leche och sorbet, glass och nötter.
Ingredienser
1,5 dl vatten
1,5 dl mjölk
130 g smör
1 krm salt
3 msk strösocker (socker till efter fritering)
3,5 dl vetemjöl
3 ägg
frityrolja
Gör så här
Koka upp vatten, mjölk, smör, salt och socker i en kastrull.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt mjölet, lite i taget, och rör om med slev tills det smeten formar en stor boll.
Lägg degen i en köksmaskin med degkrok (även elvisp med degkrokar går bra). Kör degen på låg hastighet tills degen har svalnat, 5-10 minuter.
Tillsätt ett ägg i taget medan du fortsätter att köra degen.
Värm oljan i kastrull, alternativt fritös, till 160 grader.
Lägg degen i spritspåse. Spritsa långa churrossträngar direkt i oljan och klipp med en sax precis vid spritspåsens öppning så att det blir mindre strängar. Fritera ca tre stycken åt gången. Var försiktig så att det inte skvätter och du bränner dig på den heta oljan.
När churrosen fått fin gyllene färg ta upp med hålslev och vänd runt i socker.