Biff med fisksås

Biff med fisksås
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Biff med fisksås

16 ingredienser

20 m

Den här rätten är en rikig vardagsfavorit för hela familjen! Om vädret är bra så prova att tillaga receptet på grillen istället för inomhus, det ger en härliga rökig smak. Receptte innehåller 377 kcal per portion.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 4.

Ingredienser

portioner
  • 450 g ryggbiff, överflödigt fett bortputsat
  • olivolja (eller jordnötsolja att ringla över)
  • 1 msk fisksås
  • 2 gemsallad, delad i fjärdedelar
  • 1 knippe salladslök, putsade
  • 1 knippe grön sparris, träiga ändar avbruten
  • 2 zucchini, tunt skivade på längden

Dressing

  • 1 limefrukt, saften
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk olivolja (eller jordnötsolja)
  • 1 msk sesamolja
  • svartpeppar
  • salt

Servering

  • 1 knippe färsk koriander, bladen plockade
  • 2 msk rostade jordnötter, grovt hackade

Gör så här

  1. Lägg biffen på ett fat med en skvätt olja, fisksås och rikligt med svartpeppar. Ställ åt sidan.
  2. Ställ en stekpanna på hög värme. Vänd grönsakerna i lite olja och stek dem sedan i 2–3 minuter på alla sidor, eller tills de är lätt förkolnade. Häll upp på ett serveringsfat.
  3. Ta upp steken från marinaden, lägg den i pannan och stek i 1–2 minuter på varje sida. Ta bort köttet från pannan och ställ åt sidan för att vila.

Dressing

  1. Blanda limejuice, fisksås och socker i en skål. Vispa tills sockret har lösts upp, vispa sedan i oljorna.

Servering

  1. Skiva steken i generösa skivor och lägg ovanpå de grillade grönsakerna. Strö över korianderblad och jordnötter. Ringla dressingen över och servera.