Bjudmiddag med ryggbiff och en rekordsnabb variant på bearnaisesås som görs på endast fyra ingredienser. Till detta serveras frasiga potatiskorgar med avokadokräm. Lyxigt gott och lätt att laga!
1 ägg, rumsvarmt (stort, hela äggulan och lite äggvita)
1,5 tsk dragonvinäger
1,5 dl rapsolja, rumsvarm
1 tsk torkad dragon
salt
Gör så här
Sätt ugnen på 220 grader.
Placera tinade potatisbullar på en muffinsplåt. Grädda i ugnen ca 10 minuter tills de mjuknat. Ta ut plåten och tryck till bullarna ner i muffinsplåten så att det blir som små korgar av potatisbullarna. Grädda klart i ca 7-10 minuter tills de är frasiga.
Skala och finhacka schalottenlöken och mosa avokadon. Blanda samman med crème fraiche och några droppar vitvinsvinäger. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Rör till en fin avokadokräm. Ställ svalt.
Vispa fluffigt ihop äggula, lite vita (ca 1 msk) och dragonvinäger. Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning tills den tjocknar och blir till en fluffig majonnäs. Smaka av med salt och torkad dragon.
Hetta upp en stekpanna med smör. Stek köttet i smöret, ca 2-3 minuter. Lägg i en krossad vitlöksklyfta och färsk timjan, ös med smöret under stekningen. Ta upp köttet när innertemperaturen är 52-53 grader. Peppra och låt vila ca 3-4 minuter.
Skär köttet i skivor och server med potatiskorgar fyllda med avokadokräm och bea vid sidan om.