Biffstek med lök och potatis

Biffstek med lök och potatis
Foto: Angelica Zander
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Biffstek med lök och potatis

9 ingredienser

30 m

Biffstek med lök är en husmansklassiker som alltid är populär till både vardag och helg.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor biff, hängmörad (ca 180 g/person)
  • 6-8 gula lökar
  • 100 g smör
  • 1 msk rörsocker
  • 2 dl köttbuljong
  • 0,5 dl persilja, hackad (till garnering)
  • salt
  • peppar
  • potatis, kokt (till servering)

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Stek i hälften av smöret på medelvärme och tillsätt sockret.
  2. Häll över buljongen när löken blivit mjuk och fått fin färg. Låt det koka ihop tills det blir en mustig steksky. Smaka av med salt och peppar.
  3. Banka ut biffarna med en köttklubba eller liknande föremål tills de blir 1 centimeter tjocka. Salta och peppra biffarna.
  4. Stek biffarna i resten av smöret i en stekpanna på hög värme i 2–3 minuter på varje sida.
  5. Häll skyn över biffarna och lägg på den stekta löken, strö över persiljan.
  6. Servera gärna med kokt potatis, det passar bäst till den härliga skyn.