Billiga grahamsbullar

Billiga grahamsbullar

9 ingredienser

2 h

De här grahamsbullarna är enkla att baka och smakar så gott! Passar även utmärkt att frysa in så har du alltid hembakat bröd hemma att plocka fram.

Baktips!
Kungsörnen Grekiskt Lantbröd

Baktips!

Testa Kungsörnen Grekiskt lantbröd

Läs mer

Ingredienser

portioner sats
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 11 dl Kungsörnen Grahamsmjöl
  • 3 dl Kungsörnens Vetemjöl
  • vatten, till pensling
  • vallmofrö (solros- eller sesamfrö till topping)

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader (fingervarmt).
  2. Smula jästen i bunke och häll över mjölkblandningen. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt honung och salt.
  3. Tillsätt grahamsmjölet i omgångar. Blanda i lite vetemjöl i taget och se till att degen är klibbig. Resten av vetemjölet sparas till utbakning. Knåda ihop ett par minuter tills du har en fast och klibbig deg, antingen för hand eller i maskin.
  4. Låt degen jäsa i 45 minuter under bakduk.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Dela degen i 16 lika stora bitar som du rullar till bollar på ett mjölat bakbord. Lägg på två bakplåtar med bakplåtspapper. Jäs under bakduk i ytterligare 30 minuter.
  7. Pensla bullarna med lite vatten och strö över valfri topping.
  8. Baka mitt i ugnen i ca 8 minuter eller tills bullarna har fått fin färg.
  9. Låt dem svalna något och avnjut sedan med gott pålägg!
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Kungsörnen Knådfritt bröd med valnötter och äpple NY6

Tips från Kungsörnen!

Fler enkla recept

Läs mer