Superenkla bakelser som görs på färdig smördeg, vispad grädde och färska bär.
Se Birgitta Rasmusson laga receptet
Ingredienser
1 förp fryst smördeg [ca 450 g]
0,5 dl strösocker
Fyllning
2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
125 g färska björnbär
125 g färska hallon
Gör så här
Tina smördegsplattorna enligt förpackningens anvisningar. Lägg plattorna ovanpå varandra och kavla ut dem tunt till en platta, 24x24 cm. Ta med mått ut runda kakor, ca sju cm i diameter.
Kavla ut kakorna i socker till ovala kakor, ca nio cm stora. Lägg dem på bakplåtspapper. Låt vila en stund.
Grädda kakorna i 175 grader, ca 20 min.
Låt kakorna svalna och dela dem sedan försiktigt i ovan- och underdelar.
Vispa grädden till ett fast skum och smaksätt med vaniljsocker.
Lägg färska bär på kakans underdel. Spritsa grädden ovanpå. Lägg på överdelen av smördegsbakelsen med den sockrade sidan uppåt. Servera genast.