Biskvier med citron och ingefära

koket.se
Biskvier med citron och ingefära
Foto: TV4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Biskvier med citron och ingefära

8 ingredienser

Oemotståndligt goda hemgjorda biskvier med frisk smak från citron och härligt sting från färsk ingefära. De biskvier som inte äts upp på en gång går fint att frysa. Tips! Spela klippet för att se Fredriks knep för att doppa biskvierna utan kladd.

logo
Fredrik Nylén porträtt 2021

Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser

Bottnar

  • 200 g mandelmassa
  • 1 äggvita

Fyllning

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 äggula
  • 2,5 dl florsocker
  • 1 citron, finrivet skal (ekologisk)
  • 1 tsk färsk ingefära, riven

Till att doppa

  • 300 g vit bakchoklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassa och rör ihop med äggvitan till en jämn smet.
  3. Spritsa rundlar lika stora som en gammal 5-krona, 4-5 cm i diameter, på ett bakplåtspapper.
  4. Platta till toppen på varje så att de blir jämna.
  5. Baka mitt i ugnen i 10 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på plåten.
  6. Vispa samman alla ingredienser till smörkrämen med en elvisp.
  7. Spritsa små toppar på bottnarna och ställ i frysen för att stelna.
  8. Smält chokladen i en liten kopp som passar biskvierna, doppa och låt stelna i kylen. Spela klippet och se Fredriks knep för att doppa biskvierna utan kladd.