Bittra blad med citrus och ricotta

koket.se
Bittra blad med citrus
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Bittra blad med citrus och ricotta

9 ingredienser

20 min

Den här fräscha salladen bestående av olika sorters gröna blad, citrusfrukter, parmesanost och rostade nötter gör sig riktigt bra som tillbehör på julbordet.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 apelsiner
  • 3 clementiner
  • 1 citron
  • 200 g salladsblad (t.ex. endive, frissé, rosé, radicchio)
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 dl blandade nötter, rostade och hackade (t.ex. hasselnöt, pistage och mandel)
  • 250 g ricotta
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala apelsiner och clementin med kniv och skär ut filéer.
  2. Blanda apelsinsaften med 2 msk pressad citron och olivolja till en dressing. Salta och peppra.
  3. Vänd runt salladsbladen i dressingen tillsammans med apelsinfiléer och nötter. Lägg upp på ett fat i vackert mönster.
  4. Vispa ihop ricotta och smaka av med salt. Lägg på fatet. Droppa över olivolja.