Fantastisk dessert med grillade äpplen som penslas med honung. Serveras med en krusbärskompott med vanilj, flädersirap och lättvispad grädde smaksatt med fläder.
1-2 msk koncentrerad fläderblomssaft (av hög kvalitet)
Flädersirap
1 dl koncentrerad fläderblomssaft (av hög kvalitet)
Gör så här
Krusbärskompott
Skär ett snitt genom vaniljstången och skrapa ner fröna i en kastrull. Tillsätt krusbären och sockret och koka ihop till en kompott, det tar 5–10 minuter.
Flädergrädde
Vispa grädden lätt. Smaka av med flädersaft.
Flädersirap
Koka ihop flädersaften tills det återstår en tredjedel och den är som sirap i konsistensen.
Grillade äpplen
Grilla de hela äpplena över medelvarm glöd och under lock i 15–20 minuter. Vänd och vrid på dem några gånger så att de blir jämnt tillagade. Ringla över honung innan, under och efter grillningen.
Servering
Lägg upp grillade äpplen på en tallrik tillsammans med krusbärskompott och flädergrädde. Ringla tills sist över flädersirap.