Björnbärsglass med choklad

Björnbärsglass
Foto: Caroline Tengen

Björnbärsglass med choklad

7 ingredienser

30 min + tid i frysen

Vad sägs om att kunna trolla fram läckra björnbärsglassar från frysen i sommar? Dekorera glassarna med smält choklad så blir de extra festliga och kommer passa lika bra till fikat i trädgården som sommarkalaset.

Dansukker det enda svenska strösockret
DanSukker strösocker vit bakgrund

Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 400 g björnbär
  • 1 dl Dansukker Strösocker
  • 4 äggulor
  • 2 dl mjölk
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl Dansukker Glykossirap

Garnering

  • 100 g choklad (vit eller mörk choklad)

Gör så här

  1. Skölj björnbär och koka upp tillsammans med 0,5 dl socker i ca 3 minuter. Häll över björnbären till en skål genom en finmaskig sil. Det ska endast vara socker och saften av björnbär kvar. Ställ åt sidan.
  2. Vispa samman äggulor och resterande socker i en skål. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap i en kastrull. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen och tillsätt björnbären. Sila genom finmaskig sil. Låt svalna.
  3. Häll smeten i glassformar med träpinnar i och ställ i frysen i minst 5 timmar.
  4. Smält chokladen i ett vattenbad. Låt svalna. Garnera sedan glassen med chokladen och ställ tillbaka i frysen.
TIPS!
Fler tips!
Pavlovatoppar med blåbärsmousse

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer