Björnbärsmuffins med havrecrumble

POPULÄRT
koket.se
Björnbärsmuffins med havrecrumble
Foto: TV4
Hilda Kirkhoff KH
Hilda Kirkhoff KH

Björnbärsmuffins med havrecrumble

14 ingredienser

45 min

Lättbakade muffins de luxe fyllda med björnbär och toppade med ett knaprigt smul med havre. Björnbären går att byta mot valfria bär.

logo
Hilda Kirkhoff KH

Se Hilda Kirkhoff laga receptet

Ingredienser

portioner

Muffins

  • 150 g smör, smält
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 3 dl färska björnbär

Crumble

  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 msk ljus sirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna helt.
  3. Rör ner vetemjöl, strösocker, havregryn, vaniljsocker och bakpulver i smöret.
  4. Knäck i ett ägg i taget och rör om igen.
  5. Dela björnbären på mitten och blanda ner i smeten.
  6. Placera 12 formar i en muffinsplåt.
  7. Fyll tre fjärdedelar av formarna med smet, blir det smet över så ta fram några formar till.

Crumble

  1. Nyp ihop alla ingredienserna till en smuldeg.
  2. Fördela smulet över muffinsarna.
  3. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.