Björnbärsmuffins med smultopping

Björnbärsmuffins med smultopping Dansukker ny
Foto: Dansukker

Björnbärsmuffins med smultopping

15 ingredienser

50 min

Härligt bäriga och saftiga med krispigt smul på toppen.

Dansukker det enda svenska strösockret
DanSukker strösocker vit bakgrund

Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

portioner12 - 14 styck

Muffins

  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1,5 dl Dansukker Svenskt Strösocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Smultopping

  • 75 g smör, rumstempererat
  • 1,75 dl havregryn
  • 1 dl Dansukker Farinsocker
  • 2 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
  • 1 dl vetemjöl
  • ca 0,5 krm salt

Övrigt

  • 200 g björnbär

Gör så här

Muffins

  1. Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme.
  2. Smält smör i en kastrull och rör ner mjölk. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
  4. Blanda ner smörblandningen i äggvispet och rör om.
  5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat bunke och vänd ner i smeten. Ställ åt sidan.

Smultopping

  1. Arbeta samman alla ingredienser till smultoppingen med händerna.

Övrigt

  1. Skölj och rensa björnbär.
  2. Placera ut 12-14 muffinsformar på en plåt och fyll upp formarna till två tredjedelar.
  3. Strö på björnbär och sedan smultopping.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Känn med en sticka, de ska inte vara kladdiga.
TIPS!
Fler tips!
Kärleksmums-muffins

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer