Blåbär, apelsin och halloncheesecake med Oreo

Philadelphia 4 Blåbär apelsin och halloncheesecake med Oreo
Foto: Philadelphia

Blåbär, apelsin och halloncheesecake med Oreo

11 ingredienser

45 min + tid i kyl

En krämig och fin cheesecake med ett lager blåbär, ett lagen apelsin och  ett lager hallon på en oreobotten.

Tips! För en hög cheesecake, använd en springform med 24 cm diameter. För en låg cheesecake, använd en springform med 26 diameter.

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner bitar

Botten

  • 100 g smör
  • 300 g oreos

Fyllning

  • 12 gelatinblad (eller 18 g gelatinpulver)
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 900 g Philadelphia Original
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 250 g florsocker
  • 100 g blåbär, krossade/mixade
  • 2 apelsiner, skalet och saft
  • 100 g hallon, krossade/mixade

Dekoration

  • oreos

Gör så här

Botten

  1. Lägg bakplåtspapper i botten för att kakan ska bli lättare att ta ur. Smält smöret i en kastrull. Spara några kakor som dekoration, smula resten fint i en mixer eller genom att lägga dem i en plastpåse, knyta igen och kavla påsen. Blanda smöret och smulorna ordentligt och tryck ut massan i formen. Använd baksidan av en sked för att få en jämn yta. Låt botten vila i kylen medan du gör fyllningen.

Fyllning

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Häll 1,5 dl av grädden i en kastrull och värm försiktigt på spisen. Krama ur gelatinbladen, lägg dem ett och ett i grädden och smält dem. Låt svalna.
  2. Vispa resten av grädden tills den är tjock. Lägg Philadelphia i en skål och rör med en gaffel. Häll ned den vispade grädden, vanilj­pulvret och florsockret i färskosten och blanda väl. Tillsätt gelatingrädden.
  3. Dela upp smeten i tre lika stora delar. Blanda en med blåbär, en med hallon och en med apelsinskalet och -juicen. Häll en del i botten och låt stelna, ca 2 timmar i kylen. Häll därefter i den andra delen. Om smeten stelnat rör om tills den är smidig igen. Låt stelna i 2 timmar. Därefter hälls den sista smeten i. Rör om den har stelnat till. Låt stå till sig i kyl i minst fyra timmar.

Dekoration

  1. När kakan har stelnat tar du bort springformen och lägger kakan på ett fat. Dela Oreokakorna och dekorera cheesecaken.
TIPS!
Fler tips!
Phildelphia Clementinpannacotta med mörk choklad och granatäpple

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer