Blåbärskaka på banan

koket.se
Blåbärskaka på banan
karoline pettersson profilbild
karoline pettersson profilbild

Blåbärskaka på banan

12 ingredienser

30 m

Den här goda blåbärskakan innehåller både banan, kvarg och havremjöl vilket gör den till ett perfekt mellanmål. Ska du ta med dig dom ut på picknick eller utflykt, grädda dem i praktiska muffinsformar istället.

Se Karoline Pettersson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 3 dl havremjöl (mixade havregryn)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker (eller vaniljpulver)
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 krm salt
  • 1 banan (mogen)
  • 1 ägg
  • 2 msk kokosolja
  • 1 dl vaniljkvarg
  • 2 msk honung

Toppings:

  • 1 dl frysta blåbär
  • 3 jordgubbar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i en form.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och ställ åt sidan.
  3. Mosa bananen i en annan bunke och blanda ner ägg och kokosolja.
  4. Blanda sedan ner kvarg och honung till en helt slät smet.
  5. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda väl.
  6. Häll upp smeten i formen och toppa med blåbär och hackade jordgubbar.
  7. Baka mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
  8. Ta ut och låt svalna.