Blåbärspaj i stekpanna

Blåbärspaj i stekpanna ny
Foto: Nathalie Spjälle

Blåbärspaj i stekpanna

10 ingredienser

20 m

En härlig blåbärspaj är alltid en god idé nu när skogen är full av bär.

Ingredienser

portioner

Smuldeg

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • salt
  • malen kardemumma
  • 125 g smör
  • 0,5 dl lönnsirap

Fyllning

  • 200 g blåbär
  • 0,5 dl lönnsirap
  • 1 msk potatismjöl

Tillbehör

  • vaniljsås (eller glass)

Gör så här

Smuldeg

  1. Blanda havregryn, mjöl, salt och kardemumma.
  2. Smält smör i stekpannan och tillsätt sedan smuldegen.
  3. Rör runt och ringla på lönnsirap.
  4. Stek tills smuldegen blir gyllenbrun.
  5. Ställ smuldegen åt sidan.

Fyllning

  1. Värm upp blåbären och tillsätt lönnsirap.
  2. Strö över potatismjöl under omrörning.
  3. Toppa sedan med smuldegen.

Servering

  1. Servera med glass eller vaniljsås.