Blåbärspiroger

Blåbärspiroger
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Blåbärspiroger

10 ingredienser

Använder du frysta blåbär kan de vara lite blötare. Strö i så fall på en aning potatismjöl innan du viker ihop pirogerna, det binder vätskan.

Ingredienser

portioner stycken
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 100 g smör
  • 0,25 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten

Fyllning:

  • ca 5 dl blåbär
  • 1 dl riven kokos
  • 1 ägg, till pensling
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Blanda en deg av mjöl, socker, bakpulver och smör. Rör ner ägget och till sist vattnet. Knåda snabbt till en smidig deg. Täck med plast och lägg degen kallt 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Blanda bär och kokos. Kavla ut degen och ta ut rundlar 8-10 cm i diameter. Pensla kanten med ägg. Lägg lite fyllning på varje, vik över ena halvan och tryck ihop.
  4. Pensla med ägg, strö på pärlsocker och grädda cirka 20 minuter.