"Blåbär, det lilla bäret som gör att man får plockjävulen i sig! Blåbär har en otroligt intensiv smak som är god att blanda med andra smaker som kamomill, svartpeppar, vanilj eller t.ex. citronmeliss." /My Feldt
Mät upp alla ingredienser i en kastrull förutom citronmelissen. Låt koka upp och koka i 5–10 minuter.
Blåbär innehåller mycket naturligt pektin så ju längre du kokar sylten desto fastare blir den. Blåbärssylt är väldigt lös när den är varm och stelnar i kylen, så gör ett syltprov efter en stund och se om du behöver koka den längre.
Finhacka citronmelissen och rör ner i sylten. Du kan också mixa en del av den tillsammans med örten om du vill.
Häll upp den varma sylten på steriliserade varma burkar. Förvara oöppnade burkar mörkt och svalt, då håller de i ca 1 år. Öppnad burk förvaras i kylen.