Black burger

Black burger

13 ingredienser

20 m

Kusligt enkel att göra, skrämmande god. Servera gärna med härligt orange sötpotatispommes.

Testa Korvbrödsbagarns produkter!
Korvbrödsbagarn potato burger bun 2023

Testa Korvbrödsbagarns produkter!

Snabbt, enkelt och supergott med Potato burger bun från Korvbrödsbagarn.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 Korvbrödsbagarn Potato burger bun

Högrevsburgare

  • 550 g högrevsfärs
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Picklad rödkål

  • 100 g rödkål, fint strimlad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt

Pumpachutney

  • 100 g butternutpumpa
  • 1 dl mango chutney
  • 1-2 tsk sriracha (valfritt)

Dressing

  • 1 dl majonnäs
  • 2-4 droppar svart hushållsfärg

Gör så här

Picklad rödkål

  1. Blanda fint strimlad rödkål med vitvinsvinäger, socker och salt, låt gärna stå kallt någon timme.

Pumpachutney

  1. Skär pumpan i små tärningar och koka i saltat vatten, ca 15 minuter, tills bitarna blivit mjuka. Häll av vattnet och mosa lätt med hjälp av en gaffel, det ska fortfarande vara bitar i. Blanda med mango chutney och tillsätt srirachasås för extra hetta om du önskar.

Dressing

  1. Rör ihop majonnäs och svart karamellfärg till önskad nyans.

Högrevsburgare

  1. Krydda färsen med salt och peppar, forma till 4 burgare och stek på medelhög värme så att de blir genomstekta.

Servering

  1. Rosta brödet och montera ihop burgaren med tillbehören.
TIPS!
Tips från Korvbrödsbagarn!
umami burger korvbrödsbagaren

Tips från Korvbrödsbagarn!

Se fler härliga recept

Läs mer