Black cod - misomarinerad torsk med svarta belugalinser

Black cod - misomarinerad torsk med svarta belugalinser
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Black cod - misomarinerad torsk med svarta belugalinser

11 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 4 bitar torskrygg
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning

Misomarinad

  • 2 msk sake
  • 2 msk mirin
  • 1 dl ljus misopasta (eller mörk misopasta)
  • 0,75 dl strösocker

Belugalinser

  • 500 g belugalinser
  • 140 g babyspenat
  • 4 klyftor vitlök
  • vattenkrasse

Gör så här

  1. Värm sake, mirin, miso och socker i en kastrull tills sockret har smält. Låt svalna.
  2. Koka belugalinser enl förpackningen och låt 2 vitlöksklyftor koka med.
  3. Skär bort skinnet på fisken och marinera den i misoblandningen i en stund.
  4. Stek den rumstempererade fisken på hög värme ett par minuter på båda sidor tills den får fin färg. Låt den därefter ligga kvar i pannan och steka på eftervärme.
  5. Under tiden, skiva 2 vitlöksklyftor och fräs dem tillsammans med spenat och kokta belugalinser.
  6. Servera torsken på en bädd spenat och linser och toppa med vattenkrasse.