Black derby fruit cake

Black derby fruit cake
Foto: TV4

Black derby fruit cake

Av: Bjørn-Ali Abdullah

Från: Det stora tårtslaget

20 ingredienser

Citronbottnar som fylls med vaniljkräm, chantilly, massor med frukt och nötter. Spacklas med vaniljsmörkräm.

Ingredienser

Botten

  • 10 ägg
  • 300 g strösocker
  • 150 g vetemjöl
  • 100 g glutenfri mjölmix
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 citron, rivet skal från hela och saft från halva

Chantilly

  • 1,5 l vispgrädde, vispad
  • 1 dl vaniljsås
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk florsocker

Vaniljfrosting

  • 500 g smör, mjukt
  • 750 g florsocker
  • 1 msk vaniljextrakt
  • 50 g färskost

Montering

  • 150 g vaniljkräm
  • 50 g hasselnötskrokant
  • 50 g pistagenötter
  • 2-3 kiwis
  • 1,5 banan
  • 250 g jordgubbar

Gör så här

Botten

  1. Vispa 10 ägg och 300 g socker i 10 min. Tillsätt citronskal- och saft i äggblandningen. Vispa på lägsta nivå 1 minut.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Ha i mjölblandningen i äggsmeten och vispa upp.
  3. Grädda i 175 grader varmluft i 25-30 min.

Chantilly

  1. Blanda alla ingredienser till en kräm.

Vaniljfrosting

  1. Vispa ihop mjukt smör, florsocker och vaniljessens. Blanda på maxhastighet i 4 minuter. Tillsätt färskosten och vispa ytterligare 1 minut.

Montering

  1. Dela bottnarna och bre på vaniljsås. Fyll första lagret med vaniljkräm, chantilly, nötkrokant, jordgubbar, banan, kiwi och hackad pistagenötter. Toppa med en botten och fyll nästa lager på samma sätt. Avsluta med en tårtbotten och täck tårtan med vaniljfrosting.