Citronbottnar som fylls med vaniljkräm, chantilly, massor med frukt och nötter. Spacklas med vaniljsmörkräm.
Ingredienser
Botten
10 ägg
300 g strösocker
150 g vetemjöl
100 g glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
1 citron, rivet skal från hela och saft från halva
Chantilly
1,5 l vispgrädde, vispad
1 dl vaniljsås
2 tsk vaniljsocker
3 msk florsocker
Vaniljfrosting
500 g smör, mjukt
750 g florsocker
1 msk vaniljextrakt
50 g färskost
Montering
150 g vaniljkräm
50 g hasselnötskrokant
50 g pistagenötter
2-3 kiwis
1,5 banan
250 g jordgubbar
Gör så här
Botten
Vispa 10 ägg och 300 g socker i 10 min. Tillsätt citronskal- och saft i äggblandningen. Vispa på lägsta nivå 1 minut.
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Ha i mjölblandningen i äggsmeten och vispa upp.
Grädda i 175 grader varmluft i 25-30 min.
Chantilly
Blanda alla ingredienser till en kräm.
Vaniljfrosting
Vispa ihop mjukt smör, florsocker och vaniljessens. Blanda på maxhastighet i 4 minuter. Tillsätt färskosten och vispa ytterligare 1 minut.
Montering
Dela bottnarna och bre på vaniljsås. Fyll första lagret med vaniljkräm, chantilly, nötkrokant, jordgubbar, banan, kiwi och hackad pistagenötter. Toppa med en botten och fyll nästa lager på samma sätt. Avsluta med en tårtbotten och täck tårtan med vaniljfrosting.