”Detta är det mest klassiska och populära av boba tea-dryckerna. Använd te av god kvalitet och justera mängden sockerlag efter din smak.” /Ai Ventura Här hittar du recept på svarta tapiokapärlor >>
Ingredienser
180-200 g tapiokapärlor, nykokta (svarta)
10-12 isbitar
1 sats isat mjölkte (se nedan)
2-4 msk sockerlag (mörk, se nedan)
Isat mjölkte
1 dl vatten
4 tsk te (svart t.e.x assam, darjeeling eller earl grey)
4 dl standardmjölk
Mörk sockerlag
100 g mörkt muscovadosocker
50 g strösocker
80 g vatten
Gör så här
Lägg tapiokapärlorna i glasen. Lägg i isbitar och häll ner mjölkteet. Häll i den mörka sockerlagen längs sidorna av glasen.
Isat mjölkte
Koka upp vatten i en kastrull och lägg i te. Sänk till svag värme.
Häll i mjölken och rör om. Ta av från värmen innan det kokat upp och låt stå under lock 3 minuter. Låt svalna, använd gärna isvattenbad. Sila av tebladen.
Mörk sockerlag
Lägg alla ingredienserna i en kastrull och koka upp under omrörning. Sänk till medelvärme och rör om.
Ta från värmen när sockret smält helt. Sila sockerlagen genom en tesil ner i en glasburk.