Bläckfisk med mynta och fikon

Bläckfisk med mynta och fikon
Foto: TV4
Isabella Morrone 2023
Isabella Morrone 2023

Bläckfisk med mynta och fikon

13 ingredienser

20 m

Bläckfisk med mynta, persilja, citron och fikon kan bli en bra rätt att lyxa till veckan med. Mums!

Ingredienser

portioner
  • 1 klyfta vitlök
  • chiliflakes
  • extra virgin olivolja
  • 500 g pulpo, kokt och skuren
  • ca 1 dl körsbärstomater
  • 2-4 färska fikon (mogna)
  • 1 kruka mynta (liten)
  • 2 krukor färsk bladpersilja (små)
  • 0,5 citron
  • salt
  • svartpeppar
  • ev 2 stjälkar stjälkselleri, hackade (små)
  • levainbröd

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna med riven vitlök, en nypa chili och en skvätt olivolja.
  2. Stek bläckfisken snabbt på hög värme så den får lite färg. Låta svalna.
  3. Dela tomater och fikon i bitar.
  4. Blanda sedan bitarna i en bunke med hackad mynta och persilja, citronjuice, salt, peppar med bläckfisken. Smaka av.
  5. Blanda i tomater och fikon och servera med varmt levainbröd.