Blåmusslor i vitt vin

koket.se
Blåmusslor i vitt vin
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Blåmusslor i vitt vin

10 ingredienser

30 m

Blåmusslor i vitt vin med persilja och vitlök är en av Jonas Svenssons favoriträtter från sommaren 2024.

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 förp blåmusslor
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • svartpeppar
  • salt
  • 2 msk smör
  • 1 msk persilja, hackad

Gör så här

  1. Börja med att rensa musslorna.
  2. Värm en kastrull och tillsätt olivolja.
  3. Skiva lök och vitlök.
  4. Stek löken i kastrullen tills den mjuknat något, tillsätt svartpeppar.
  5. Häll sedan i musslor samt vitt vin och sätt på ett lock.
  6. Lyft upp musslorna så fort de har öppnat sig.
  7. Tillsätt grädden i vinet, koka ihop och smaka av med smör, salt och eventuellt mer peppar.
  8. Vänd slutligen i musslorna samt persilja och servera omgående!