Paj med blast, parmesan och soltorkade tomater

Paj med blast, parmesan och soltorkade tomater
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Paj med blast, parmesan och soltorkade tomater

15 ingredienser

1 h

”Paj är bästa buffématen och nu på våren är det ju mycket fester det ska lagas mat till.  Pajskalet gör jag på kikärtor, enkelt och smart då man får i sig lite nyttiga kikärtor på köpet” /Jessica Frej

Ingredienser

portioner4 - 6

pajdeg

  • 1 burk kikärtor, avrunna
  • 1 msk rapsolja
  • 1 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk

Fyllning

  • 1 salladslök
  • 0,5 l blast från rödbeta och blomkål (eller lika mycket ramslök)
  • 1 dl parmesanost
  • 6-7 soltorkade tomatbitar
  • 1 dl valnötter
  • 3 ägg
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 dl mjölk

Gör så här

Pajdeg

  1. Kör allt i en matberedare till en deg. Låt vila i kylskåp 15-30 minuter.
  2. Tryck ut degen i en pajform, lättast med blöta händer.
  3. Förgrädda i 7 minuter på 200 grader.

Fyllning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skiva löken och lägg i pajskalet.
  3. Hacka blasten grovt och lägg i skalet.
  4. Riv över parmesan och hacka soltorkade tomater och lägg i de med.
  5. Lägg i valnötterna.
  6. Vispa ihop ägg, crème fraiche, salt, peppar och mjölk. Häll äggstanningen i pajskalet.
  7. Grädda i 30 minuter på 175 grader.