Blodpudding i våffeljärn med bacon och lingon

Blodpudding i våffeljärn med bacon och lingon Lithells
Foto: Köket.se

Blodpudding i våffeljärn med bacon och lingon

4 ingredienser

25 min

Testa att tillaga blodpuddingen i våffeljärnet - det blir extra roligt och ett sätt att variera vardagsfavoriten. Servera självklart med favorittillbehören stekt bacon och rårörda lingon!

Lithells tipsar!
Blodpudding Lithells produkt

Lithells tipsar!

Lithells klassiska blodpudding. Nyttig, järnrik och lätt att tillaga.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 förp Lithells blodpudding
  • 2 förp bacon

Rårörda lingon

  • 250 g frysta lingon
  • 0,5-1 dl strösocker

Gör så här

  1. Blanda de frysta lingonen tillsammans med socker i en bunke. Låt lingonen tina ihop med sockret och rör om då och då.
  2. Stek baconet krispigt i en het stekpanna.
  3. Skiva blodpuddingen i skivor och tillaga i våffeljärnet, gärna mellan två bitar bakplåtspapper så att den inte fastnar i järnet.
  4. Servera blodpuddingsvåfflorna med stekt bacon och rårörda lingon.
TIPS!
Fler tips!
Lithells falukorvsgryta med sweet chili

Fler tips!

Här hittar du fler goda vardagsrätter.

Läs mer