Klassisk vardagsmat i ny tappning. Stefan tar en förpackning helt vanlig blodpudding och skapar en fantastik middag med potatispuré, rårörda lingon och mycket annat gott.
Rör ihop lingon och socker. Låt stå fram till servering.
Potatispuré
Koka potatisen mjuk. Värm grädde, mjölk och smör i en kastrull.
Häll av vattnet från potatisen och pressa den i en potatispress. Vispa i gräddmjölken. Smaka av med salt och muskot. Håll varm till servering.
Blodpudding
Skär blodpuddingen i ca 3 cm stora tärningar. Skär sidfläsket i ca 2 cm stora tärningar. Dela, kärna ur och skär äpplet i 2 cm stora tärningar. Skär bort stammen från grönkålen och skär bladen i mindre bitar.
Stek fläsket krispigt i olja i en stekpanna. Lyft upp och låt rinna av på hushållspapper.
Stek äpplena lätt mjuka i det överblivna fettet i pannan, lägg ut på ett fat.
Gör rent pannan, hetta upp den igen och ha i olja och smör. Låt smöret tystna och lägg i blodpuddingen, stek den på hög värme tills den blivit krispig. Lägg i grönkålen och stek med en stund. Avsluta med att vända ner fläsket.
Lägg upp allt det stekta på fatet med äpplena. Strö över persiljan och vänd runt försiktigt.
Servera blodpuddingen med potatispuré och lingon vid sidan om.