Blodpudding med palsternacka och äpple

Blodpudding med palsternacka och äpple

8 ingredienser

25 min

Snabbt, gott och enkelt som passar hela familjen. Här matchar vi blodpuddingen med smörstekt palsternacka och äpple och det blir en riktig superkombo!

Lithells tipsar!
Blodpudding Lithells produkt

Lithells tipsar!

Lithells klassiska blodpudding. Nyttig, järnrik och lätt att tillaga.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 förp Lithells blodpudding, á 500g
  • 8-12 skivor bacon
  • 1 äpple, klyftad
  • 1 rödlök, klyftad
  • 500 g palsternacka, skuren i bitar om 1 cm
  • smör
  • salt
  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Stek palsternackan i smör 3-4 minuter tills den har fått en fin färg.
  2. Lägg ner det skurna äpplet och rödlöken, stek tills de är mjuka. Smaka av med salt.
  3. Knaperstek bacon och stek blodpuddingen enligt anvisning på förpackningen.
  4. Servera blodpudding, bacon, stekt palsternacka och äpple tillsammans med rårörda lingon.
TIPS!
Fler tips!
Enkel falukorvspytt Lithells

Fler tips!

Här hittar du fler goda vardagsrätter.

Läs mer