Blodpudding med paprika, lök och bacon

koket.se
Blodpudding med paprika, lök och bacon
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Blodpudding med paprika, lök och bacon

12 ingredienser

30 m

Lisa Lemkes bästa blodpudding serveras med rostad paprika, bacon- och lökfräs, stekt ägg och rostat surdegsbröd. En flirt med Spanien, där man har en liknande korv som kallas för "morcilla". Lisa tar smakerna från den spanska rätten och serverar med klassisk blodpudding.

logo
Lisa Lemke 2016

Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 500 g blodpudding
  • 140 g bacon
  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 4 ägg
  • 1 knippe persilja
  • levainbröd, rostat (eller annat ljust surdegsbröd)
  • olivolja
  • smör
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Dela paprikorna, kärna ur dem och skär dem sedan i grova strimlor. Lägg på plåt med bakplåtspapper, ringla lite olivolja över och krydda med salt och rostad paprika. Sväng runt lite så att kryddor och olja fördelas jämnt över paprikorna. Rosta i mitten av ugnen på 225-230 grader tills paprikorna börjar få fin färg.
  2. Strimla lök och bacon och fräs dem i olivolja, krydda med salt och svartpeppar.
  3. Skiva upp blodpuddingen i skivor och stek i smör.
  4. Stek äggen på ena sidan, så att de är sunny side upp.
  5. Servera blodpudding och tillbehören tillsammans med ljust surdegsbröd och hackad
  6. persilja.