Blomkål med brynt dragonsmör

Blomkål med brynt dragonsmör
Jessica Frej
Jessica Frej

Blomkål med brynt dragonsmör

10 ingredienser

10 m

Blomkål med brynt dragonsmör är riktigt gott till bakad lax eller kyckling, eller bara precis som den är.

Ingredienser

portioner
  • 500 g fryst blomkål
  • 1 gul lök (liten)
  • 1 klyfta vitlök
  • 150 g smör
  • 3 msk japansk soja (ljus)
  • 2 msk torkad dragon
  • 100 g spenat
  • salt
  • peppar
  • ev hasselnötter

Gör så här

  1. Koka blomkålen mjuk i saltat vatten, det tar ca 3 minuter.
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. Bryn smöret i en kastrull, rör hela tiden och ta av från värmen när det doftar nötigt och skummar lite.
  4. Tillsätt löken och vitlöken i smöret och rör om.
  5. Häll i soja och dragon i smöret.
  6. Låt stå och svalna någon minut.
  7. Lägg upp spenaten på ett fat och toppa med den varma blomkålen.
  8. Häll på sojasmöret och strö gärna lite hasselnötter över.