Frasiga och matiga vegobiffar serverade på en bädd av svart quinoa, avokado, tomater och rödlök toppad med en vitlöksyoghurt smaksatt med citron och oregano.
Skala och finhacka löken. Riv blomkål och halloumi på rivjärnets grova sida.
Stek löken mjuk och glansig i smör i en stekpanna. Låt svalna.
Blanda löken med blomkål och halloumi samt ägg och ströbröd. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och en nypa chiliflakes. Låt stå ca 10-15 minuter så ströbrödet sväller och att smeten går att forma.
Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen i vatten och buljongtärning.
Skär tomaterna i klyftor. Skala och strimla löken. Dela, kärna ur och skär avokadon i skivor.
Lägg upp quinan på ett stort fat tillsammans med tomat, lök och avokado. Ringla över lite olivolja och vinäger. Salta och peppra.
Rör ihop yoghurt, riven vitlök, finrivet citronskal och torkad oregano. Smaka av med salt och malen vitpeppar.
Forma biffar av blomkåls- och halloumismeten med händerna eller med hjälp av två skedar.
Stek i smör tills osten smälter till och biffarna fått lite färg.
Servera biffarna till den ljumna quinoasalladen och vitlöksyoghurten. Toppa med finskuren persilja.