Dela blomkålen i mindre bitar. Blanda blomkål med olja och curry på en plåt. Bred ut ett jämnt lager och rosta 30 minuter tills blomkålen är gyllene och krispig.
Currysås
Medan blomkålen rostas, finhacka den gula löken. Värm upp olja i en stor panna på låg värme. Tillsätt lök och stek tills den mjuknat. Blanda ner kryddorna tills de doftar gott och tillsätt pressad vitlök, riven ingefära och finhackad chili.
Tillsätt kokosmjölk och buljong, koka upp. Sänk värmen och låt sjuda 10-15 minuter. Salta och peppra efter smak.
Vänd ner spenaten tillsammans med den rostade blomkålen. Rör runt tills spenaten mjuknat.
Saffransris
Finhacka gul lök. Sätt en medelstor kastrull på låg värm, tillsätt olja, lök och en nypa salt. Stek i 3-4 minuter tills löken mjuknat. Tillsätt riset och vänd runt tills allt är täckt med olja.
Häll det kokande vattnet i grytan. Tillsätt saffran, rör runt och koka under lock i 10 minuter eller tills vätskan har absorberats. Ta bort från värmen och fluffa upp med en gaffel.
Servering
Häll currysåsen ovanpå riset i en vid skål. Toppa med picklad rödlök och koriander.