Blomkålsris med friterad halloumi

Blomkålsris med friterad halloumi
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Blomkålsris med friterad halloumi

11 ingredienser

5 m

Här kommer ett riktigt snabbt vardagsrecept! På 5 minuter kan du trolla fram den här matiga middagen som snabbt kommer bli en ny favorit för hela familjen.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 5.

Ingredienser

portioner
  • 700 g blomkålsris (köpt i butik eller gör eget)
  • 1 knippe färsk bladpersilja, finhackad
  • 1 knippe färska myntablad, fint hackade
  • 5 salladslökar, tunt skivade
  • 150 g soltorkade tomater
  • 0,5 gurka, skalad, urkärnad och fint tärnad
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 3 msk extra virgin olivolja
  • 250 g halloumiost, tjockt skivad
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk honung

Gör så här

  1. Blanda blomkålsriset med örter, vårlök, tomater och gurka i en stor skål. Tillsätt citronskal och citronsaft samt olja och rikligt med kryddor.
  2. Placera en non-stick stekpanna på medelhög värme. Stek halloumiskivorna i 1–2 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna. Tillsätt vinäger och honung i pannan och låt det täcka osten och bli klibbig.
  3. Servera direkt med blomkålsriset.