Skär av blomkålsbuketterna från stammen och spara buketterna till soppan. Spara även blasten om den finns kvar. Skär i så fall ut nerven ur bladet och skär den tunt och lägg åt sidan. Spara bladet till stekning senare.
Koka upp ättika, råsocker och vatten, ställ åt sidan.
Hyvla kålrabbin och blomkålsstammen tunt på en mandolin, lägg i en ren, steril burk tillsammans med den strimlade nerven. Slå över lagen och låt stå minst två timmar.
Blomkålssoppa
Finhacka löken och dela blomkålsbuketterna i mindre bitar, spara 3-4 buketter till att torrsteka senare.
Svetta löken i en kastrull och släng i blomkålen. Fräs runt en stund utan att ta färg. Riv ner skalet från citronen, slå på vinet och låt nästan koka torrt. Slå på grönsaksbuljongen och koka tills blomkålen är mjuk, nästan så den faller sönder. Slå över grädden och koka upp. Mixa soppan slät i en blender.
Smaka upp soppan med salt, peppar och citronsaft. Reglera konsistensen med vatten om den blir för tjock.
Servering
Dela upp de sista blomkålsbuketterna i supersmå buketter, ca 1 cm. Torrstek med lite salt.
Skala havskräftorna och vänd upp dem i olja, fänkålsdill och citronskal..
Stek blomkålsblasten till chips i varm olja i en stekpanna och lägg upp dem på lite papper för att rinna av.
Placera alla garnityr och havskräftor i botten av tallriken, slå på den varma soppan och strö över lite fänkålsdill.