Blomkålstabbouleh med halloumi

Blomkålstabbouleh med halloumi
Foto: Ulrika Pousette
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Blomkålstabbouleh med halloumi

16 ingredienser

30 m

"En utmärkt rätt för en matlåda. Krispigt tuggmotstånd och fräsch citronsmak." /Ulrika

Receptet är från boken Kickstarta med Ulrikas matlådor, Bonnier fakta.

Ingredienser

portioner

Blomkålstabbouleh

  • 90 g blomkål
  • 1 tomat
  • 100 g gurka
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 4 msk färsk bladpersilja, hackad
  • 0,5 citron, saften
  • 1 tsk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Matlåda

  • 0,5 tsk olivolja
  • 75 g halloumiost, i skivor
  • 2 salladsblad
  • 4 körsbärstomater, halverade
  • 0,25 rödlök, strimlad
  • 1 persiljestjälk
  • 1 klyfta citron

Gör så här

Blomkålstabbouleh

  1. Dela blomkålen till tabboulehn i mindre bitar (det går bra att använda stocken också) och lägg dem i matberedaren. Mixa blomkålen tills den är finfördelad och häll sedan ner blomkålen i en bunke.
  2. Dela tomaten och gröp ur kärnorna, och gör lika­dant med gurkan. Finhacka tomat, gurka och lök.
  3. Blanda ner tomat, gurka, lök, persilja, citronsaft, olivolja, salt och peppar i bunken.

Matlåda

  1. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumin tills den har fått fin färg.
  2. Bottna en matlåda med lock med salladsblad. Lägg på blomkålstabbouleh, tomater, rödlök, persilja, citronklyfta och halloumi.