Blomkålstaboulle med stekt lax och romsås

Ulrika Davidsson porträtt

Blomkålstaboulle med stekt lax och romsås

19 ingredienser

15 m

Lättlagad rätt med stekta laxkotletter, taboulle på riven blomkål samt en krämig romsås.

Ingredienser

portioner

Blomkålstaboulle

  • 1 blomkål
  • 1 citron
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl färsk persilja, hackad
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 gurka
  • färsk bladpersilja
  • 2 tomater

lax

  • 4 laxkotletter (à 150 g)
  • salt
  • citronpeppar
  • 1 tsk olivolja
  • 3 tsk smör

romsås

  • 4 msk crème fraîche
  • 1 msk caviarmix
  • 2 msk dill, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Riv blomkålen på ett rivjärn. Lägg det i en skål och pressa saften från en citron över. Salta och peppra.
  2. Tillsätt olivolja, finhackad persilja, gurka och blanda om ordentligt. Smaka och med salt och peppar. Dela tomater och blanda ner.
  3. Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör. Stek laxen på båda sidor på medeltemperatur tills den är klar. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda ner crème fraichen i en skål med caviarmixen, hackad dill, salt och svartpeppar.