Blondies med krusbärsmarmelad

Blondies med krusbärsmarmelad
Foto: Dansukker

Blondies med krusbärsmarmelad

11 ingredienser

1 h + marmeladkokning

Här kommer receptet på en riktigt somrig kaka med vit choklad och krusbärsmarmelad.

Dansukker - det enda svenska strösockret.
Dansukker produkt strösocker 2kg NY 2024

Dansukker - det enda svenska strösockret.

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

portioner styck

Krusbärsmarmelad

  • 250 g krusbär
  • 250 g Dansukker Syltsocker

Blondie

  • 150 g smör
  • 150 g vit bakchoklad
  • 3 ägg
  • 2 dl Dansukker Rörsocker Strö
  • 1 msk citronsaft
  • 2 dl vetemjöl

Fyllning och garnering

  • ca 3 msk krusbärssylt
  • 75 g hallon
  • Dansukker Svenskt Pärlsocker

Gör så här

Krusbärsmarmelad

  1. Förbered marmeladen dagen innan.
  2. Skölj och snoppa krusbären och koka i ca 3 minuter. Blanda i syltsocker och koka i ytterligare 10 minuter.
  3. Skumma väl och häll upp på varm och väl rengjord burk. Förslut. Förvara svalt.

Blondie

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smör och tillsätt den vita chokladen. Rör smeten jämn och låt svalna.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt citronsaft och smörblandningen och rör smeten jämn.
  4. Vänd ner vetemjölet och rör försiktigt till en jämn smet.
  5. Smöra en bakform, 24x30 cm och häll i smeten.

Fyllning och garnering

  1. Klicka försiktigt i krusbärsmarmeladen och strö över hallonen, de kommer att sjunka under gräddning.
  2. Strö på pärlsocker och grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter.
  3. Låt svalna och ställ sedan i kylskåpet över natten.
  4. Skär i bitar och servera.
TIPS!
Fler tips!
Mjuk citronkaka med syrlig glasyr Dansukker

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer