BLT-sallad med biff

POPULÄRT
koket.se
BLT-sallad med biff
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2024 KM
Tommy Myllymäki 2024 KM

BLT-sallad med biff

13 ingredienser

30 min

En sallad med inspiration från smörgåsen BLT - på ett stort fat varvas bacon, krispig sallad, tomat, biff, majonnäs, krutonger, citrondressad lök och parmesan i en härlig kombination. Tips! Salladen passar utmärkt som brunchrätt.

logo
Tommy Myllymäki 2024 KM

Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 500 g ryggbiff
  • 2 förp bacon (à 140 g)
  • 0,5 baguette, skivad riven i grova bitar eller skivad
  • 1 silverlök, tunt skivad
  • 0,5 citron
  • 2 romansallad
  • 3 tomater, skivade
  • 2 dl majonnäs
  • 3 dl parmesanost, riven
  • olivolja
  • smör
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär baguetten i tunna skivor, ca 1 cm tjocka. Lägg ut på en bakpappersklädd plåt och ringla över lite olja.
  3. Lägg ut baconskivorna på en ugnssäker plåt. Tillaga brödskivor och bacon i ugnen 5-10 minuter.
  4. Skär biffen i skivor à ca 250 g. Salta och peppra biffskivorna på bägge sidor.
  5. Stek köttet först i olja i en stekpanna, tillsätt sedan smör i pannan. Låt steka på hög värme ca 2 minuter på varje sida, då blir de lite rosa i mitten.
  6. Ta upp och låt vila på tallrik, under tiden köttet vilar kommer innertemperaturen gå upp till ca 56-58 grader.
  7. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Vänd runt löken i en skål tillsammans med citronsaft, olivolja och salt.
  8. Strimla salladen. Skär tomaterna i skivor. Krossa de rostade baguettskivorna lätt till krutonger. Skär biffen i 0,5 cm tjocka skivor.
  9. Varva sallad med tomater, lök, majonnäs, bacon, biff, krutonger och riven parmesan i två lager. Salta och peppra mellan lagren. Servera genast.